Jong Beter Best

Dit ben ikzelf toen ik nog heel jong was en nog maar pas viool speelde. Het is behalve een beetje een bruine foto ook een heel interessant plaatje over mijn viool & stokhouding. Veel mensen hebben namelijk niet in de gaten dat als je niet op de stand van de viool, stok en vingers let, er een hele nare klank uit je viool komt. Maar wel hoe het dan klinkt, ik kan zo een cliché uit de kast trekken!

Op deze foto kan ik dus zien dat het niet goed klonk. Waarom is dat zo?
1. De viool staat niet goed op mijn schouder, is teveel naar voren geplaatst en naar beneden gericht.
2. Mijn stok glijdt daardoor weg en is daardoor uit het klankpunt. Hierdoor krijgt je een veel te zachte toon, die krachteloos is. Ook geeft het spelen op de E snaar, de hoogste snaar problemen.
3. Om dit alles te compenseren heb ik mijn linker schouder op getrokken wat het juist weer moeilijker maakt om een mooie klank te produceren.

M.a.w. je ontkomt er niet aan om de stand van de viool en houdingen van vingers en stok te oefenen. Daar word je gelukkig van en krijg je echt een mooie toon (: