Frisse start in 2019

Suzuki was van mening dat alle kinderen talent hebben en dat het een kwestie is van dit talent op de juiste manier te stimuleren en te ontwikkelen. Deze manier van werken noemde Suzuki in eerste instantie de Mothertongue Approach wat later Talent Education werd. De term Talent Education wordt vaak verkeerd begrepen. Er wordt gedacht dat het alleen voor heel getalenteerde kinderen is. Het is een hardnekkige mythe, want het tegendeel is juist het geval. Er wordt op een specifieke manier les gegeven die het potentieel wat elk kind heeft aanspreekt. De omgeving van het kind waarin dit gebeurd is erg belangrijk.
In Japan is de Suzuki Methode georganiseerd in de TERI, de Talent Education Research Institute.
Ik vind het geweldig dat dit Instituut aan ‘Research’ doet, want het kan altijd beter en er blijft veel te ontdekken. Suzuki zelf was iemand die altijd aan het experimenteren was met de viooltechniek. Er zijn een heleboel practical jokes over zijn experimenten in omloop!
Het allerbelangrijkste element om een goede start te maken met viool spelen is de Oudercursus. Hierin wordt de manier van werken van de methode & filosofie besproken en uitgelegd.  Er is 2x per jaar een Oudercursus; eentje aan het begin van het schooljaar en ééntje halverwege. Dus wordt er in januari weer een Oudercursus georganiseerd. Zou je mee willen doen? stuur me dan even een mailtje. Dan kunnen we een geschikte datum voor alle deelnemers afspreken.
Fijne Kerstdagen en een heel Gelukkig Nieuwjaar gewenst!